Ex Libris

 

Ex Libris is een Nederlandse band die zich beweegt in de crossover tussen progressieve metal en klassieke muziek. De werken die zij componeren worden omschreven als vernieuwend en worden bewonderd door musici en liefhebbers uit beide genres. De band componeert niet naar vorm of verwachting maar voedt zich met de talenten van haar leden en het samensmelten van hun muzikale kunnen.

 

Medea

 

Op 18 januari zal Ex Libris haar tweede album uitbrengen getiteld 'Medea'. Het album brengt het verhaal van Medea uit de Griekse mythologie, verdeeld in negen composities die samen meer dan een uur aan muziek vormen. Met ieder nummer onthult de band meer van dit gruwelijke verhaal en wordt de muziek meer complex en gelaagd. Het album zal een nieuw geluid brengen binnen de progressieve female fronted scene. Alle teksten op het album zijn geschreven door Dianne.

 

Amygdala


In 2008 bracht Ex Libris haar debut album 'Amygdala' uit dat door vele lovend werd onthaald (“van begin tot eind een waar genot voor de luisteraar“ - zwareMetalen.com, 'Van Giersbergen takes a back seat to no vocalist and the production is as good as it gets. Another Dutch masterpiece!' - SonicCathedral.com). De teksten op dit album zijn geschreven en/of gearrangeerd door Dianne en verhalen over de verschillende fases, tegenslagen en ontdekkingen van het volwassen worden.

 

 

Meer informatie op:

www.exlibrismusic.com