Ensemble

Erik Onnink (piano) &
Dianne van Giersbergen (sopraan)


Sopraan Dianne van Giersbergen en pianist Erik Onnink leerden elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Naast hun klassieke opleiding hielden ze zich beide veelvuldig bezig met het spelen van diverse muziekstijlen en besloten een duo te vormen. In hun avontuurlijke programma's laten ze zien dat de scheidslijn tussen lichte en klassieke muziek minder duidelijk te trekken is dan door veel mensen wordt gedacht. Of het nu met een klassiek werk, een popsong, of een eigen compositie of arrangement is, Dianne en Erik willen mensen raken en de luisteraar meenemen op een boeiende reis door de muziek van toen en nu.

 


Simon Michel (componist) &
Dianne van Giersbergen (stem and teksten)

 

Simon en Dianne leerde elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium waar Simon voor Dianne's 'Master Recital' 2 van haar composities arrangeerde. Het recitatief: ‘Jason where have you gone’ en de aria ‘The sun has set’, oorspronkelijk bedoeld voor Ex Libris' tweede album 'Medea', zijn in zijn bewerking uitgevoerd tijdens haar afstuderen.
De samenwerking tussen Simon en Dianne beviel beide in dergelijke mate dat de deze dit jaar vervolgd is. Momenteel componeren zij samen muziek in een cross over tussen klassieke-, pop- en filmmuziek wat een geheel nieuw genre oplevert. Op 24 juni zullen twee van deze werken hun premiere beleven wanneer Dianne deze zal voordragen tijdens Simon's 'Bachelor Recital' aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem.

 


 

Beide duo's zijn te boeken via
contact@Dianne van Giersbergen.com