Biografie


Sopraan Dianne van Giersbergen (1985) ontving haar eerste zanglessen op haar 4e verjaardag als cadeau van haar ouders. In de jaren die volgden nam ze lessen bij verschillende docenten en zong ze bij verschillende koren.


In 2005 begon ze haar studie klassieke muziek aan het Artez conservatorium te Arnhem waar zij haar zanglessen ontving van Elena Vink. Tijdens deze studie liep zij stage bij de ‘Nationale Reisopera’ en ontving ze masterclasses van o.a. Barbara Hannigan, Barbara Schlick, Dr. Maribeth Dayme, Claudia Patacca, Lodewijk Meeuwsen, Riekje Bakker en Felix Schonenbaum. Naast het klassieke repertoire heeft Dianne zich in haar vrije uren ook bij laten scholen in het populaire zangvak door Jolanda Geven en ontving zij lessen muziek theater van Caroline Almekinders. Op 19 mei 2009 studeerde ze cum laude af voor de bacheloropleiding. Haar afstuderen gold tevens als toelatingsauditie voor de masteropleiding waarmee zij haar studie besloot te vervolgen.


Tijdens deze masteropleiding specialiseerde Dianne zich in de rol van zangeres in de cross over tussen klassieke en metal muziek. Zo onderzocht zij in haar afstudeerscriptie de zangtechnische kanten, compositorische eisen in de versmelting van beide stijlen en het samengaan tussen protocol en podiumvrijheid binnen deze cross over. Onder begeleiding van MR. DR. Ton Lamers schreef ze een businessplan voor het combineren en uitvoeren van haar praktijk en organiseerde ze voor haar afstudeerrecital een concert waarin zij in een uur tijd beide genres in elkaar liet overlopen en uiteindelijk versmelten.


 

Daarnaast volgde ze tijdens deze master opleiding lessen compositie, schrijft ze gedichten in opdracht van componisten en was ze tijdens haar eerste jaar van de masteropleiding voorzitter van de ‘New Artez Student Association’, een groep masterstudenten die zich richt op het organiseren en uitvoeren van interdisciplinaire klassieke muziek concerten.

 

Dianne is front vrouw van haar band Ex Libris. Deze band richt zich op het schrijven en uitvoeren van progressieve rock met klassieke invloeden. Momenteel zijn zij bezig met het opnemen van hun tweede cd ‘Medea’ naar het verhaal uit de Griekse mythologie.